Transportsystemen: onmisbaar in elke professionele kas

Het verwarmingsbuizensysteem in kassen leent zich perfect voor het vervoeren van grote hoeveelheden planten en materialen. Dit hebben veel tuinders al ontdekt. Er komen daarom elke keer weer nieuwe toepassingen bij.

 

 

 

Wat wilt u transporteren in uw kas?

Transportsystemen worden vaak in samenspraak met de tuinder bedacht:

 • We hebben die planten en die moeten daarnaartoe
 • Wij willen een elektrisch aangedreven transportsysteem
 • Een handmatig transportsysteem voldoet prima
 • Planten moeten van een kar of van een transportbaan afgehaald worden. Hoe kunnen we dat het beste doen?
 • Ik heb transportkarren nodig voor het plantenafval
 • De oogst moet vervoerd worden
 • We zoeken een snoeisysteem, waarmee veel planten tegelijk gesnoeid kunnen worden
 • We willen servicewagens boven de plantenkappen in de kas kunnen gebruiken

Door te inventariseren waarvoor het transportsysteem voor gebruikt gaat worden, kunnen we de beste oplossing bieden. Daarbij houden we rekening met de toekomstvooruitzichten van de onderneming.

Volstaan de buizen?

Het gehele transportsysteem staat of valt met de diameter van de buizen of kokerprofielen. Planten met potaarde wegen veel. Dat mag niet ten koste gaan van de verwarmingsbuizen. Als de verwarmingsbuizen niet bestand zijn tegen veel gewicht, dan is het nodig om te investeren in dikkere transportbuizen. Veel te vaak worden wij pas uitgenodigd, nadat de kassen reeds ge- of verbouwd zijn. Als het buizensysteem niet sterk genoeg is, dan moet dit aangepast worden voor het transportsysteem. Dit vergt extra investeringen. Investeringen die voorkomen kunnen worden door ons al in de ontwerpfase van te betrekken bij de plannen voor de kas.

Welke transportmiddelen zijn er mogelijk?

Eigenlijk is er heel veel mogelijk. Geef aan wat u nodig hebt, dan gaan wij iets voor u ontwerpen. Naast transportkarren is er veel vraag naar pottenvorken, transportbanden en snoeilorries. Aangezien de situatie bij elke tuinder anders is, wordt het systeem op maat gemaakt. Daarbij kan alles met spuit- gietbomen gecombineerd worden.
Naast het soort transportmiddel is het belangrijk om de routing door het bedrijf van tevoren te bespreken. En ook hier geldt: kom er op tijd mee en niet als alles al ingekocht en geïnstalleerd is. Wij komen graag vroegtijdig langs om ervoor te zorgen dat de voorbereidingswerkzaamheden toereikend zijn voor de toekomst. Dat scheelt een hoop extra kosten.

Weet u al wat u nodig heeft voor in uw kas?

Een flexibel transportsysteem dat niet veel ruimte inneemt en toe te passen is op elke plek waar het nodig is. Een transportsysteem dat gebruik maakt van een monorailsysteem met wissels of van een transportkar. Klinkt dit als datgeen waarnaar u op zoek bent? Neem dan contact met ons op, zodat wij samen rond de tafel kunnen gaan zitten om uw plannen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken.

 

 • Home
 • Nieuws
 • Transportsystemen: onmisbaar in elke professionele kas